22.2 C
Jerusalem
22 juni 2024
Noterat

Steven Spielberg säkrar vittnesmål från massakern 7 oktober

Shoah Foundation vid University of Southern California, grundad av Steven Spielberg, samlar nu vittnesmål från israeliska överlevande efter Hamas massaker den 7 oktober, skriver JNS. Samtidigt fortsätter stiftelsen att dokumentera överlevandes berättelser från Förintelsen.

Spielberg uttryckte chock över de babariska attackerna och förklarade insamlingens syfte:

Båda initiativen – att spela in intervjuer med överlevande från attackerna den 7 oktober och den pågående insamlingen av vittnesmål från Förintelsen – strävar efter att uppfylla vårt löfte till överlevande: att deras berättelser ska dokumenteras och delas i ansträngningen att bevara historien och arbeta mot en värld utan antisemitism eller hat av något slag. Vi måste förbli förenade och orubbliga i detta arbete.

Hittills har 68 överlevandes videor redan publicerats på hemsidan, varierande i längd från nio minuter till över en timme, många på hebreiska med engelska undertexter. Projektet är extra angeläget med tanke på att det redan nu hörs röster som försöker skriva om historien genom att förneka och förminska Hamas övergrepp.

Hamas attacker den 7 oktober ledde till minst 1 200 dödsfall, och ca 135 personer hålls fortfarande fångna av Hamas i Gaza. Israeliska myndigheter arbetar fortfarande, två månader efter massakern, med identifiering av kroppar och sökande efter mänskliga kvarlevor.

Läs mer hos USC Shoah Foundation: https://sfi.usc.edu/

Liknande inlägg

Så räknar Hamas Hälsoministerium … (av: Dovid Efune)

ae

Opinionsmätning: starkt palestinskt stöd för massakern och Hamas

ae

Verklighetens Gaza – en israelisk officer berättar efter 100 dagar på plats

ae

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.