25.5 C
Jerusalem
27 maj 2024
Noterat

Några bilder hade varit bra

En CAR-15 som återfanns i terroristernas bil. Foto: IDF.

Två palestinier skjutna till döds i attack” är TT:s rubrik i ett otal svenska medier under lördagen. Nyhetsnotisen är mer balanserad än vad vi vant oss vid, men det är synd att den svenska läsaren inte har tillgång till de foton som samtidigt sprids i palestinska medier där de båda ’martyrerna’ från terrororganisationen Palestinska Islamiska Jihad hyllas och avbildas beväpnade.

TT:s notis nämner även en tredje person, som här kan ses i propagandamaterial från Fatah:

Inom parentes sagt, är det värt att notera hur fiffigt samma foton beskärs när den palestinska propagandan i stället riktas mot oss västerlänningar. Vart tog vapnen vägen? Vad hände med de mustiga deviserna om martyrskap, blod och seger?

Skall man vara litet petig hade ”Två palestinier skjutna till döds vid attack mot IDF” varit en rimligare rubrik. Eller varför inte ”Två döda efter misslyckad palestinsk drive by-skjutning”. Dels eftersom detta tycks beskriva vad som faktiskt hände, och dels för att inte riskera att läsaren ges den felaktiga bilden av att palestinier dör slumpmässigt på Västbanken.

Nyhetsnotisen nämner även det faktum att ’12 palestinier redan dödats i år’. Också här kan en bild från palestinska medier ge oss en vink om bakgrunden. Redan fotokollaget med de tolv dödsoffren visar nämligen att det rör sig om en tämligen homogen skara med män i vapenför ålder.

Allt får inte plats i en notis, men det kan vara bra att veta att det gångna året varit det värsta på mycket länge, sett till mängden israeler som dödats av palestinsk terror, och skulle man göra ett motsvarande bildkollage av de israeliska offren ser man att dessa tvärtom utgör ett brett spektrum av män, kvinnor och barn i alla åldrar. IDF riktar sina attacker med god precision mot förövarna av den terror som dödar urskiljningslöst.

Terrorvågen har till stor del sitt ursprung i Jenin på Västbanken. Det är därmed inte heller en slump att det är just dit IDF måste bege sig för att gripa gärningsmän och deras medbrottslingar.

Avslutningsvis kan det vara sunt att fråga sig om just denna skottväxling med de två dödade palestinierna, bland hundratusentals andra simultana händelser, verkligen är en av de tre allra viktigaste världsnyheterna just nu? Kanske är det så, men troligen inte.

Liknande inlägg

Vittnesmål om terrorns fasor, en riksdagsledamot återvänder från södra Israel

ae

Västvärlden står inför samma kamp som Israel länge utkämpat (av: Fredrik Malm)

ae

Svartbyggen i Jerusalem är också svartbyggen

ae

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.