25.5 C
Jerusalem
27 maj 2024
Noterat

Så räknar Hamas Hälsoministerium … (av: Dovid Efune)

Här är en kort introduktion till Hamas Hälsoministeriums matematik:

Det senaste antalet dödsfall som rapporterades av HHM var igår 8300.

1. Dra av en procentandel för den standardmässiga Hamas-inflationen av siffror. Som när man till exempel påstod att 500 dödats vid Palestinska Islamiska Jihads attack mot al-Ahlisjukhuset.

2. Dra av en annan andel för stupade medlemmar i terrorgrupper, och som troligen utgör majoriteten. Detta framgår av den höga andelen män i vapenför ålder bland offren. Hamas rekryterar också kvinnliga stridande och barnsoldater.

3. Dra av mer för civila som dödats av Hamas/PIJ-raketer som avfyrats fel. Ungefär 1000 sådana raketer har hittills fallit inuti Gaza och dödat många Gazabor.

4. Dra av ännu mer för Gazabor som dödats direkt av Hamas för att de inte följt order, inklusive till exempel konvojen som evakuerades och där 70 personer dödades av Hamas vägbomb.

5. En sista subtraktion skulle vara för Gazabor som avlidit av naturliga orsaker eller andra orsaker som inte är relaterade till kriget men som ändå inkluderas i Hamas räkenskaper. Ja, så gör dom.

Kvar har Du en mycket liten procentandel oskyldiga civila som dödats i israeliska attacker, de flesta av dem intvingade i krigszonen av Hamas.

Förlusten av varje oskyldigt liv under krig är tragiskt, särskilt barn.

Det finns inget land som visat sig bättre på att förebygga detta än Israel.

Dovid Efune

Publisher New York Sun. Tidigare chefredaktör och CEO för the Algemeiner

Upplagt på twitter 31 oktober 2023. Översatt och återpublicerat med skribentens tillstånd – tack! Följ honom här: https://twitter.com/Efune

Liknande inlägg

Kartorna och myten om det “krympande Palestina”

ae

Israel, Gazakriget och folkrätten

ae

Västvärlden står inför samma kamp som Israel länge utkämpat (av: Fredrik Malm)

ae

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.