25.5 C
Jerusalem
27 maj 2024
Noterat

Lovande fotbollsungdomar i Israel! (av: Lars Ahlgren)

Bild: Israels fotbollsförbund (IFA)
Bild: Israels fotbollsförbund (IFA)

Vid U20-Världsmästerskapet i fotboll för herrar som avgjordes i Argentina i juni gjorde Israel stor succé! Laget svarade för en fantastisk insats då man hamnade på tredje plats och tog hem bronsmedaljerna!

Israel spelade i grupp C och inledde med att förlora mot Colombia med 1-2. Därefter blev det oavgjort 1-1 mot Senegal! I den avslutande gruppspelsmatchen mot Japan bjöds det på stor dramatik. Först på tilläggstid i andra halvlek kunde Omer Senior avgöra drabbningen för israelerna med sitt 2-1 mål. Segern innebar att Israel hamnade på andra plats i gruppen och avancerade till slutspelet.

I detta ställdes Israel mot Uzbekistan i 8-delsfinalen. Det blev en knapp seger med 1-0 och laget var klart för kvartsfinal. Här väntade en av förhandsfavoriterna Brasilien, Israel stod för en stor sensation genom att vinna med 3-2 efter förlängning! Detta måste betraktas som en superskräll i världsfotbollen.

Uruguay kom sedan att stå för motståndet i en spännande och välspelad semifinalmatch! Till slut stod sydamerikanerna som segrare med 1- 0 och deras finalplats var klar. Israel fick då spela vidare för att försöka kämpa till sig tredjeplatsen i hela mästerskapet.

Bronsmedaljerna bärgades via en tämligen säker 3-1 viktoria mot Sydkorea. Att sedan Uruguay som slog ut Israel till slut vann hela mästerskapet och lade beslag på guldmedaljerna i turneringen gör den judiska statens prestation än starkare! En otroligt stabil insats av Israel att nå prispallen i ett globalt mästerskap! Med så här lovande idrottsungdomar kan Israel se framtiden an med stor tillförsikt! Grattis Israel till framgången!

Lars Ahlgren,
Medlem i Vänskapsförbundet Sverige – Israel

[Texten inkom när resultatet var rykande färskt, men har tyvärr inte kunnat publiceras förrän nu. /Red anm]

Liknande inlägg

Många medaljer till Israel även vid Paralympics (av: Lars Ahlgren)

ae

Fortsatt positiv trend för Israels landslag i fotboll (av: Lars Ahlgren)

ae

Ett framgångsrikt OS i Tokyo (av: Lars Ahlgren)

ae

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.