30.9 C
Jerusalem
25 juli 2024
Noterat

Fortsatt positiv trend för Israels landslag i fotboll (av: Lars Ahlgren)

Bild: Israels fotbollsförbund (IFA)
Bild: Israels fotbollsförbund (IFA)

I det fortsatta VM-kvalet i fotboll där ytterligare tre matcher avgjordes nyligen blev det blandade resultat för Israel, två vinster och en förlust. Den inledande matchen spelades mot Färöarna på Torsvöllur Stadion i Torshavn. Resan till Atlantön blev synnerligen lyckosam. Israel utklassade hemmalaget med 4-0 efter tre mål av notoriske målskytten Eran Zahavi. Hoffenheimproffset Munas Dabbur noterades för gästernas 4 fullträff.

På Sammy Ofer Stadium i Haifa stod Israel i nästa drabbning för en mindre sensation. Hemmalaget som är rankade som nummer 85 på FIFA:s världsrankning besegrade nämligen Österrike. Alplandet som återfinns på plats 23 på samma lista utklassades med 5-2 av israelerna. I denna kamp stod den i PSV Eindhoven professionelle Eran Zahavi för två mål. Shon Weissman, Munas Dabbur och Manor Solomon var de övriga 3 som nätade för det israeliska fotbollslandslaget.

I den avslutande matchen borta mot gruppsuveränen Danmark blev det förlust. På Parken i Köpenhamn tog danskarna en komfortabel 5 – 0 seger.

Efter 6 spelade omgångar toppar vårt västra grannland Danmark Europa grupp F med maximala 18 poäng och imponerande 22 – 0 i målskillnad. På andra plats återfinns i nuläget Skottland med 11 poäng tätt följda av Israel med 10!

I nästa match som avgörs den 9 oktober på Hampten Park i Glasgow ställs Israel mot Skottland. En oerhört viktig drabbning som helst skall vinnas för att Israel skall ha en chans att nå andraplatsen i gruppen och fortsatt playoff spel för att få möjligheten att nå VM-slutspelet i Qatar 2022. En förlust mot skottarna innebär tyvärr med största sannolikhet att bibelns land är borta från möjligheten till fortsatt avancemang.

Eran Zahavi delar tredjeplatsen i VM-kvalets skytteliga med Polens Lewandowski, båda med sex gjorda fullträffar!

Lars Ahlgren

Liknande inlägg

Många medaljer till Israel även vid Paralympics (av: Lars Ahlgren)

ae

Lovande fotbollsungdomar i Israel! (av: Lars Ahlgren)

ae

Ett framgångsrikt OS i Tokyo (av: Lars Ahlgren)

ae

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.